Scrisoare către o mămică despre sănătatea perineului

22 decembrie 2021
Scrisoare către o mămică despre sănătatea perineului

Draga mea,

Sănătatea perineului este foarte importantă pentru calitatea vieții tale de femeie.

Semnele pe care mi-ai spus că le ai arată clar că ai un perineu slăbit și este bine să faci ceva, pentru că, în timp, ele pot progresa și duce la incontinență urinară de grad 1, 2 sau chiar 3, hemoroizi, prolaps al organelor urogenitale (vezica urinară, cistocel, rect, rectocel, prolaps uterin).

Ca metode de tonifiere a perineului eu îți recomand:

Perineum Gym. Ai nevoie de două mingiuțe mici de la Decathlon (cât un măr) și de una mai mare (aproape cât un pomelo), făcute dintr-un material moale care seamănă cu buretele, o bandă elastică și o bară de bambus, care te vor ajuta să faci mai eficient exercițiile; în patru sesiuni online te învăț exercițiile, pe care apoi le poți face singură.

EPI-NO, dispozitivul nr. 1 din lume pentru tonifierea perineului, pe care-l poți folosi singură și poți urmări cu ajutorul manometrului cu care este dotat de unde pleci și cum progresezi până la punctul final; se poate cumpăra de pe www.epi-no.ro sau direct de la mine (nu are rost să plătești transportul dacă ești din București).

Trainer perineal NUK (Șoricelul). Acesta este un dispozitiv mic pentru tonifierea perineului, dar fără o modalitate de evaluare; el se introduce în vagin și are în interior o biluță pe care trebuie să o faci să vibreze când îți contracți mușchii perineului, acesta fiind un semn că acei mușchi au un tonus bun; se poate cumpăra direct de la mine.

Ia cea mai bună decizie pentru tine, dar fă ceva, pentru că ești o femeie tânără, iar slăbirea perineului poate să-ți afecteze nu numai sănătatea urogenitală, dar și viața intimă.


ArhiveVania Limban Întreabă moașa