Folosirea EPI-NO după naștere. Beneficiile tonifierii perineului. Când poate fi folosit EPI-NO după naștere

16 octombrie 2021
Folosirea EPI-NO după naștere. Beneficiile tonifierii perineului. Când poate fi folosit EPI-NO după naștere

După 9 luni de sarcină, în care intervin extrem de multe schimbări hormonale, perineul mamei devine slăbit din cauza relaxinei, hormonul care înmoaie toți mușchii și articulațiile gravidei. Nu este un lucru rău, pentru că asta îl pregătește pentru naștere, pentru ca dilatația să se facă la nivel optim. Cu toate acestea, în timpul nașterii naturale pot apărea rupturi ale perineului sau epiziotomii. Și acestea slăbesc perineul.

Consecințele unui mușchi perineal slăbit sau ale rupturii de perineu

Viața sexuală

Din cauza slăbirii mușchiului perineal pot apărea probleme legate de viața intimă. Prin tonifierea perineului cu ajutorul exercițiilor clasice, dar și a dispozitivului EPI-NO care tonifică și mușchii bulbo-carvernoși, cei care căptușesc pereții vaginului, veți observa îmbunătățiri evidente în ceea ce privește viața sexuală.

Sănătatea urogenitală

Principala manifestare a rupturii de perineu este pierderea de urină în mod necontrolat – incontinența urinară, fenomen care apare la eforturi din ce în ce mai mici, la tuse, alergat, urcatul sau coborâtul scărilor, strănut etc.

Terapia cu EPI-NO, s-a dovedit științific, este mai eficientă decât orice formă de tratament tradițional, având rezultate în antrenarea planșeului pelvi-perineal și ameliorarea semnificativă a incontinenței urinare.

Programul de tonifiere a perineului cu EPI-NO poate rezolva cazurile de incontinență urinară fără a mai fi nevoie de operație.

Rupturile de perineu pot fi prevenite cu ajutorul dispozitivului EPI-NO. 

Prolapsul genital (cunoscut și ca prolaps genital feminin) reprezintă coborârea organelor genitale feminine dincolo de limitele lor anatomice normale. Dispozitivul EPI-NO este eficient și în tratarea prolapsului genital, în fază incipientă.

Dispozitivul EPI-NO poate fi folosit după terminarea perioadei de lăuzie, când medicul ginecolog îi dă voie gravidei să-și înceapă viața sexuală. 

Despre EPI-NO

EPI-NO este dispozitivul nr. 1 în lume pentru retonifierea perineului, susținut de studii realizate de obstetricieni și moașe din toată lumea, care atestă în mod cert capacitatea lui de a asigura integritatea perineului la naștere, dar și de a reda sănătatea intimă, atât după naștere, cât și mai târziu, la menopauză. Dispozitivul este aprobat de Ministerul Sănătății din România. El poate fi folosit în confortul propriului cămin, unde puteți monitoriza, cu ajutorul manometrului, evoluția tonifierii perineului dvs. 

Comandați acum pe www.epi-no.ro sau, dacă sunteți din București, puteți comanda și telefonic, la numărul 0753 072 902. La un aparat EPI-NO achiziționat beneficiați de o sesiune de consultanță cadou din partea Moașei Vania, consultant în sănătate intimă perineală.

Foto: Mor Hani / Unsplash


ArhiveVania Limban Întreabă moașa